Nej, inte nu...


Blir ingen träning idag. Jag mår bättre och har vart på apoteket och köpt några special halstabletter som dem rekomendera. Bestämde mig för att inte gå och träna idag och inte ns ut och gå för jag vill absolut inte bli sjukare. Så idag blir de en vilodag. Sikatr på att de blir träning imorgon istället. Inget dubbelpass, Body Pump. Så ja håller tummarna att jag mår bättre imorgon. Ska nog ta och göra mig en kopp te till, Dagens 4:e kopp. Snacka om att jag kommer behöva springa på toa. Hahaa...

Kram T


Visitkort


Sitter i skolan och har lektion. Håller på att utforma mitt visitkort. Hur de ska se ut, vad de ska stå, typsnitt. De är svårare än vad man tror. För de ska ju vara presentera mig och markandsföra mig. Så de ska ju representera mig samtigt som de ska vara säljande. Svårt! Men när man sitter och klurar lite och prövar sig fram så blir de bättre för varje gång. De kommer nog bli bra i slutändan.

Kram T





Krasslig


God Morgon på er! Vaknade i morse och kände mig sjukt konstig i kroppen. Sticksig i halsen ont i bihålorna och ont i kroppen. Så de har inte alls gått över från igår. Vilket jag hoppades på att de skulle göra. Men jag har slängt i mig två koppar te nu på morgonen och ska ta oh göra en till i termosen min. Så jag kan ta med mig den till plugget. Känner mig lite bättre efter tet. Men de kan bli bättre. Så idag blir de garanterat ingen träning för min del. DE SUGER! Men får se till att de inte blir värre så kanske man kan träna imorgon istället. Men dagen har ju bara börjat på de kan ju hinna ändras.
Slutar förmodligen efter lunch idag. För har inga mer lektioner sen. För vi får nämligen inte gå ner och vara i floristhuset på hela dagen. De kommer nämligen in blommor och saker till Gesällprovet som startar i morgon. Så de är lite surt att man inte får vara där att jobba. Fför jag ska ju inte ta de. Men dem gör väl so av säkerhetsskäl för att inget ska gå runt och tissla och tassla om vad de är för material mm.

Dags att borsta gaddarna och diska efter frullen. Sen kila iväg...
Hoppas ni får en bra dag i kylen. Sätter på er så ni inte blir sjuka!

Kram T


Börjar bra slutar mindre bra


Har vart en hur bra dag som helst. Har vart på sjukt bra humör hela dagen och blev riktigt nöjd med mina arbeten. Allt har vart super tills jag kom till gymmet. Då de visar sig att jag har stressat i onödan och de visar sig att passet börjar inte förens kl.6 och 5 som jag trodde. Men jag vart inte sur för de gick en runda på stan och köpte mig en banan och en nu gosig halsduk. Sen gick jag dit lite tidigare och ställde mig på crosstrainern och motionera där i 25 min innan de riktiga passet börja. Sen när jag kommer hem så fick jag extremt ont i magen.  Och nu ligger jag i sängen med frossa. fryser så in i norden. Så jag hoppas att de inte att jag håller på att bli sjukt igen. Har inte lust med de nu när de bara är 4 dagar kvar tills fyller år. Plus att jag inte vill vara sjuk. Men de konstiga är att jag inte mår dåligt i övrigt. Men får hoppas på att de gått över tills imorgon.

Kram T


Dagens "Brudisar"


Underbar dag




Nu ska en pigg och glad Therése snart kila i väg till plugget. Är sjukt glad idag. Har vaknat på helt rätt sida. Det verkar även bli en lika fin dag idag som igår. Med klar blå himmel och sol. Underbart höstväder helt enkelt. De är de jag sagt innan. Man kan inte ogilla hösten speciellt inte dessa dagar.
Idag blir de brudbuketter i skolan. Ska även försöka hinna med att göra ett arr. Och kl.17.00 så blir de cardio moves. Men nu sk jag njuta med dem sista dropparna kaffe och sen borsta gaddarna och sen kuta iväg till plugget. De kommer bli en sjukt bra dag!
De är ju dessutom 4 dagar kvar tills man fyller 20, wihoo!

Kram T


Trött


Klockan är kvart över nio och jag tänker gå och lägga mig. Är så sjukt trött efter att inte ha sovit många timmar i natt och efter ett tufft Body Pump pass. Så de finns inget bättre just nu än att kryp ner i sängen och krama kudden innan klockan ens är 22.00. Kommer inte ihåg när jag senast gick och la mig så tidigt. Men de ska bli skönt. Så nu säger jag God Natt Världen och Tack för idag!

Kram T





Kallt


De är sjukt kallt ute. Enbart 6 grader. Har ingen lust att gå ut. Vill bara krypa ner under täcket igen och sova ett tag till. Skulle faktiskt behöva sova ett par timmar till. Men de går icke. Skolan kallar. Efter plugget blir de Body Pump. Sen hemma och krama kudden direkt efter de. Dags att borsta gaddarna och dricka upp kaffet in de är dags att rusa.

Kram T



Rutiner


Nu säger jag God Natt!
Ska göra lite magövningar och armhävningar innan jag kramar kudden. En rutin som jag gör varenda kväll och har gjort i typ över 2 år. Faktiskt riktigt skönt att göra de innan man lägger huvudet på kudden. På något sätt kopplar jag av mer. Fast på sista tiden har de inte fungerat lika bra.
Men nog med prat för idag. Natti Natti

Kram T



Knäppt de där!


Helt sjukt vad rastlös man kan bli. Nu när man har kommit in i en vana med att träna 1-2 timmar varenda dag man kommer hem från pluggandet. Så är de sjukt svårt att komma på att göra något dem dagar som man inte tränar. Har haft rätt fullt upp hela dagen men saknar även träningen. Knäppt de där! Idag är de förövrigt 6 dagar innan man fyller 20. Längtar väldigt mycket, men de tråkiga är att jag inte är hemma i Stockholm. Men de blir garanterat bra ändå. I morgon börjar min skolvecka så de blir sängen tidigt idag. Som jag sa igår så måste jag börja vända på dygnet och sova minst 7 timmar. Mår bäst och orkar mer om jag får 7 timmars sömn. Så de ska de bli ändring på.

Kram T



Fullproppad




Nu lägger jag i från mig teoriboken för idag. Har suttit med den i dryga 3 timmar. Helljus, halvljus, bakhjulsdrving, motortempratur, ABS, ESP, Broms, Varningsskyltar. Helst sjukt vad mycket ord de finns. Och de är 100 fler som cirkulerar i mitt lilla hjärnkontor. Men nu släpper jag de för idag och tar och gör lite research till mitt EA (Examensarbete) istället. Försöker hitta ett bra fototprogram och även bra sida där man kan göra vistitkort. Har hittat en men vill se om de finns någon bättre sida. Om ni vet någon bra sida så tar jag gärna emot förslg. Men innan jag sätter igång med EA ska jag förnya energin lite grann med en koffeinkick!

Kram T


Måndag 27/9


Fick en riktigt lång sovmorgon. Jag somnade bums när jag la mig på kudden i går kväll. Så jag tror att sömnproblem har vart pga kaffet. Men idag fick jag sova ut. skönt var de.
Ska snart sätt igång med körkortsteorni (igen) och samt examensarbetet. Ska även gå och handla. De ekar verkligen i kylskåpet mitt. Ska även försöka slänga in en powerwalk. Men de är sista prioritering idag. Så nu åker böckerna fram. Have A Nice Day

Kram T



Söndagskväll


Nu har man tränat klart för idag. Har även hunnit slänga i mig lite mat och även dagens sista tvätt ligger i maskien. Så nu blir de bara att ta de lungt resten av kvällen. Brukar alltid dricka en kopp kaffe vid den här tiden. Men från och med idag är de stopp med de. Har så sjukt svårt att sova på kvällerna nuförtiden fast jag tränar och är sjukt trött. Så jag börjar fundera på om de beror på kaffet?
Nu ska tvätten hängas och sen krypa ner undertäcket och kolla på en film, för ovanligheternas skull.

Kram T




Little Things

 



Kram T



Harry Potter 7

Såg att den ny Harr Potter trailern kommit ut. Tänkte att jag kunde lägga upp den här. Så ni också kan se den.
Längtar verkligen tills den har premiär den 19 November. Tror att denna och den Part 2 kommer bli dem bästa i serien. Här är i alla fall trailen!



Vad Tyckte ni?


Kram T


Söndag


Söndag igen! Tiden går så sjukt fort. Hur kommer de sig när de känns som att man inte gör så mycket.
Idag är de i alla fall städ och träningsdag. Som de ser ut nu blir de ingen dubbelpass. för de är fullbokat på ett utav dem. Men de kan hinna ändras, vilket jag hoppas på. Men nu ska jag dricka upp morgonkaffet och sen ta tag i städningen för att sen plugga lite teori innan Body Pumpen. God morgon!


Kram T




En sån där tycka synd om och klago dag




Har vart en väldig seg dag. Känns som att den aldrig ska ta slut. Vaknade redan halv åtta. Hur de nu gick till. Har gjort en hel del men ändå inte. Beror på hur man ser de. Pluggat körkortsteori i 3 timmar. var tvungen att sluta sen för att de tog stopp i lilla hjärnkontoret. Har även tvättat och gått en promenix. Två faktiskt. En sjukt tråkig dag. Så idag har de vart en sån där tycka synd om och klago dag. Får hoppas att morgon dagen blir bättre. Då står de dubbelpass på schemat. Nu ska jag kolla klart på Transformers innan jag ska krama kudden.

Kram T



The Blind Side





Oerhört rörande och gripande film, baserad på en sann historia med Sandra Bullock som fick en Oscar för rollen som kaxiga "Mama". Kan verkligen rekomendera denna film. Fantastisk film!

Handling:
Michael är en hemlös afro-amerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av familjen Touhy, en välbärgad, vit familj, som med mamma Leigh Anne (Sandra Bullock) i spetsen hjälper honom att uppnå sin fulla potential.


♣♣♣♣
4/5

Kram T



Dagens Höjdpunkt


Dags att snart ge sig iväg till Dagens HÖJDPUNKT. I alla fall min.
Blir Body Pump i 60 min sen 30 min crosstrain, NICE.

Kram T




Långhelg


God Förmiddag!
Har ingen skola idag så jag fick sova riktigt länge idag. Behövde verkligen de. Men nu börjar min långhelg. Är ledig från plugget ända till på Tisdag. Dessutom är de bara 2 veckor kvar idag tills de är dags att åka hem till min Underbara familj igen hemma i Tyresö. De är även bara 9 dagar kvart tills man fyller 20. Wihoo! Men om 2 veckor sitter jag faktiskt på tåget. Snacka om att jag längtar.
Dessa 4 dagar som jag är ledig kommer att ägnas en hel del till att öva på körkortsteori och även fixa och dona med mitt Examensarbete. Men självklart kommer de klämmas in träning också. Imorgon är jag ledig från hårdträning. Men de kommer garanterat bli en promenad i hyfsat snabbt tempo. Nu ska jag dricka upp mitt morgonkaffe. Vilket är de bästa kaffet på hela dagen. Sen ska jag slänga in en tvätt.

Kram T





Hur tränar jag?


Ni som undrar vad jag tränar, så tänkte jag ägna detta inlägg till de. För tillfället tränar jag tre olika träningsformer.

1. Body Pump - Vilket ger mig styrka och uthållighet.
2. Löpning/Powerwalk/Kondiotionspass - För att få bra kondition och flås.
3. Body Balance - Där jag får styrka, smidighet och balans.

Med rätt träning och rätt kost mår jag och min kropp som bäst!

Kram T




Ja, jag är en Träningsnarkoman. SO WHAT?


Har tränat varenda dagen denna vecka nu. Och de är så jäkla skönt ska ni veta. Får som en adrenalinkick efter varenda träning. Which is WONDERFUL! Rensar även hjärnan kuppen. För jag har så sjukt mycket i huvudet förtillfälet. Så de slår slint i huvudet flera gånger om dagen. Därför är de så bra att jag inte har någonting annat för mig efter plugget så jag kan träna. Så träning är de bästa och roligaste tidsfördrivet. Jag vet att vissa tycker jag tränar för mycket och säger att man måste vila också. Men självklart vilar jag. Men om jag mår bra av att träna så mycket som jag gör så gör jag de. Jag vet när min kroppen säger ifrån och inte klarar mer.

Kram T




Mysfaktor




Regn och rusk. Färglada löv. Kalla mornar. Tändaljus = mysfaktor. Varmadrycker. Stickat. Stora halsdukar. Röd rosiga kinder. Långa höstpromenader. Svampplockning. Tofflor.
De finns många ord om hösten.
Så mysigt med mörker. Jag kan inprincip inte säga något dåligt med hösten. Förutom regn då. Men på något sätt så hör de till. Men inte om de regnar dagar i sträck för då är de värdelöst. Jag får ny energi när hösten kommer. Dessutom fyller jag ju år i Oktober. Den månaden då hösten kommer på riktigt.
Även fast jag ÄLSKAR sommaren så kan jag inte tycka illa om hösten.
De är ju MYS med höst! ♥

Kram T


2 av 10


Som jag skrev i inlägget innan så har jag sätt en hel del film. Jag hade tänkt tipsa om två. Har sätt mer än 10 filmer så jag tipsar om två nu och kanske tipsar om dem andra vid ett annat tillfälle. Filmerna jag tänkte tipsa om är båda nya och har inte kommit ut på DVD än. Men dem är verklligen sevärda när ni väl får möjlighet att se dem.

The Back-up plan
är den första filmen och de är en Romantisk/komedi.
Handling:
Efter år på äktenskapsmarknaden inser Zoe (Jennifer Lopez) att det tar för lång tid att vänta på den rätte. Samma dag som Zoe bestämmer sig för att fortsätta som singel möter hon Stan (Alex O'Loughlin) - en möjligheternas man.

Aldrig tidigare har ett kärleksförhållande inletts med en vild trekant där en av deltagarna är en massiv graviditetskudde. Inte heller har en date inneburit att hamna mitt i en halvbekants vattenförlossning, vilket kan liknas vid filmen Hajen - fast i plaskbassäng.

En mycket rolig film med mycket skratt. Egentligen är de en väldigt vanlig film. Man kan inprincip räkna ut hur den kommer sluta. Men en riktigt feelgood film tycker jag. Väldigt lätt att hänga med i. Kommer defenitivt se den igen.

♣♣♣
3/5

 

Den andra är Karate Kid. Med Jaden Smith och Jackie Chan i rollerna.
Handling:
Dre Parker (Jaden Smith) kunde varit den mest populära killen i Detroit men tvingas flytta med sin mamma till Kina. Dre blir snabbt förälskad i Mey Ying men de kulturella skillnaderna verkar göra deras vänskap omöjlig. Dessutom hamnar han i bråk med klassens tuffing. Utan vänner i ett främmande land, vänder sig Dre till Mr Han (Jackie Chan) som i hemlighet är en kung fu-mästare. Mr Han lär Dre att kung fu inte alls handlar om sparkar och slag, utan om mognad och inre lugn.

Typisk familjerulle med både humor och sorg. Riktig häftig var den. Jaden Smith är grym som Karate Kid. Absolut sevärd.

♣♣♣½
3,5/4

Kram T



Filmfreaket is BACK


"Filmfreaket" är igång igen. Film har inprincip vart huvudämnet under denna helg. Har ju även tränat och pluggat lite. Men i övrigt sjukt mycket film. Både nya och gammla godingar. Man måste ju även tittat på lite nytt. Kan bli lite tjatigt annars. Men jag har nog tittat lite för mycket. Mina ögon börjar kännas lite smått fyrkantiga. Eller de kanske redan är de? De skulle vara snyggt att gå runt med fyrkantiga ögon, hahha. Eller kanske inte? Men får skylla på de dåliga vädret. De hade nog hänt lite mer om de vart bättre väder. Men med tanke på att hela lördagen hade spöregn så fanns de inte så mycket mer att göra, än att glo på film. Eller så har man dålig fantasi och kan inte komma på någonting annat att göra. Alllt var så mycket lättare när man var mindre ju. Kunde roa sig med inprincip vad som helst. Men den fantasin tyner ju bort allt mer ju äldre man blir och tillslut sitter man där helt fantasilös och tänker "de var bättre förr". Usch vad gammal jag kände mig helt plötsligt. Är ju inte äns fyllda 20 än. Herregud säger jag bara...

Kram T



Dubbel


Då var de Söndag igen. Dessa tråkiga Söndagar. Tiden går så sjukt segt. Vill bara att klockan ska bli 16.00 så jag kan få gå och träna. De blir dubbla pass idag. Förts Body Pump och sen Zumba. Kommer förmodligen vara helt död efteråt. Men de är bara härligt. Då sover jag gott i natt. Nu ska jag göra lunch, så jag får i mig lite käk innan träningen! Hörs sen

Kram T



Who is SALT?





Tråkigt väder och rastlös. Då blir de en hel del film.
SALT är en av filmerna som jag tittat på och den är faktiskt riktigt bra. De är egentligen inte min typ av film. Men de var mycket bättre än vad jag förväntat mig. Väldigt mycket Pang Pang. Var den Spännande? Svar JA! De är rätt svårt att förklara men de blir rätt många vändningar i filmen. Som sagt svårt att förklara men ni kommer förstå vad jag menar om ni ser den!

Handling:
Evelyn Salt är en CIA officer som har svurit en ed om trofast tjänstgöring och att kämpa för sitt land. När hon blir anklagad för att vara en rysk spion flyr hon för att rentvå sitt namn och för att en gång för alla visa att hon är en sann patriot.

♣♣♣♣
4/5

Kram T


Sevärd


Angående går dagens film tittande så vart de Killers och Robin Hood. Hann dock bara se halva Robin Hood för sen somnade jag. Ska fortsätta att se den senare idag. Men de jag såg så var de riktigt bra faktiskt.
Killers däremot var sjukt rolig. Var länge sen jag skrattde så mycket.

Handling:
Efter sitt senaste misslyckade förhållande tror Jen Kornfeldt (Katherine Heigl) att hon aldrig kommer att bli kär
igen, men när hon motvilligt följer med sina föräldrar på semester till den franska Rivieran träffar hon sina drömmars man; Spencer Aimes (Ashton Kutcher). Tre år senare har hennes önskan blivit sann. Hon och Spencer är nygifta och lever ett underbart liv tillsammans i en lugn villaidyll.

Problemet är bara att Spencer aldrig berättade för henne att han jobbat som internationell superspion med rätt att döda, och när hans tidigare liv kommer ikapp honom vänds deras liv upp och ner. Plötsligt måste Jen börja lära sig att ducka kulor, hantera skjutvapen och ständigt vara på sin vakt, för man vet aldrig vilken granne som är anlitad för att "ta hand om" Spencer.



Kram T


Regn och Trängsel


Tråkigt väder? Svar JA. De spö rgenar och blåser och är sjukt kallt ute. Ingen höjdare direkt. Var en snabbis på Gekås idag. Men var bara där i ca 1h. De gick inte att komma fram. Så vi åkte hem och bestämde oss för att åka dit en annan dag. Då de troligtvis är mindre folk. Man får panuk när de är så mycket folk. De knuuffas och trängs för att komma fram. Egentligen är de helt sjukt! Förstår mig inte riktigt på de där. Nu ska jag ta och göra mig en latte och krypa ner och kolla på True Blood och bara mysa med mig själv.

Kram T


Dissar...


Japp ikväll DISSAR jag idol och kollar på Legend of the Seeker istället. Sen blir de film.
De står emellan:
Killers
Robin Hood
The Blind Side

Kanske är så uttråkad senare att jag kollar på alla tre! Vi får helt enkelt se.
Ha en bra kväll!

Kram T




De vart.....


Fiberpannkakor med keso och frukt. Super gott och sjukt mättande.

1½ dl Dinkelmjöl (siktat)
1 dl havregryn
2 msk linfrön
2 ägg
4 dl mjölk
salt

Tillbehör:
Keso (går lika bra med smaksatt som vanlig)
Frukt (är super gott med jordgubbar)

Gör smeten och stek pannkakorna som vanligt i lite smör. Servera sen med keso och frukt. Idag hade jag kiwi och äpple. Toppade även de hela med lite kanel. Super Gott!
Enjoy

Kram T


What's for dinner?


Har inte den blekaste aning om vad jag ska laga till middag. Är helt fantasilös på den fronten idag. Har inte ens lust att ställa mig att laga mat. Funderar på att göra tonfisksallad som går snabbt. Eller ska jag göra kesoplättar eller paj. Fy vad svårt de blev. Kommer väl sluta med att de blir gröt som i vanlig ordning för jag inte kommer på någonting annat. Man blir i all fall mätt på de. Dessutom är de sjukt gott. Men kanske gör rn omellet istället. Eller ska jag gör sallad?? Fortsättning följer....

Kram T


Skoltrött


Nu har man äntligen helg igen. Är så skoltrött för tillfället så de är inge kul alls att gå till skolan. Så de är väldigt skönt med helg må jag säga. De är även skönt att de är så kort tid kvar på utbildningen, skulle aldrig klara ett helt år till. Som tur är har jag nära och kära som stötter mig hela tiden och gör så jag håller humöret uppe. Och de uppskattas ska ni veta.
Min helg kommer bestå mest av träning. Annars har jag inga planer. Rätt tråkigt, men man kan alltid hoppas på att något dyker upp...

Kram T




Mätt och belåten med huvudvärk.


Vakande med världens huvudvärk i morse. Beror säkert på att jag inte sovit något vidare i natt. Förstår inte varför de ska vara så svort att somna. Jag är sjukt trött men de går bara inte. Skulle verkligen behöva John Blund vid dessa tillfällen. MEn han dyker liksom aldrig upp? Konstigt de där...
Har slängt i mig Upren och har ätit frukost och ska snart iväg till plugget och sen är de helg! Wihhoo
Skriver mer när jag kommer hem

Kram T


...





Kram T


Mör


Nu är man lagom mör igen, efter Body Pumpen! Men har inte lika mycket träningsvärk idag som jag haft gångerna innan. Nästa gång blir de ökning på vikterna och då kmmer träningsvärken garanterat komma igen. Men de är bara härligt. Funderar på att boka in mig morgondagens Body Pump med. Får se hur dagen blir först!

Har fått värsta hemlängatn idag när jag inte haft någonting att göra. Så de var skönt att rensa tankarna med träning. Men i morogn är de bara tre veckor kvar tills de är dags att åka hem för praktik. Och enbart två veckor tills jag fyller 20. Wihoo...
Nää nu sk jag ta och läsa inna de är dags att krama kudden.
Trevlig kväll på er!

Kram T




♥ Saknar Världens Underbaraste Vovve ♥


Röstat + Träningsnarkoman


Röstat! Japp nu har man röstat för första gången i sitt liv. Jag är inte ett dugg inne i poitik världen, och är inte direkt intresserad heller. Men jag hoppas att jag röstade rätt. Följde mitt hjärta om vilket som kändes rätt. Så man får hoppas att man väljer rätt! :P

har inte vart i skolan idag. Vi hade ingen lektion och jag har gjort allt redan så jag bestämde mig för att inte åka fit idag. Riktigt skönt att säppa allt för en dag och bara tänka på något annat. Som tvätt och träning. Ivkäll är de dags för träningsnarkomanen igång igen. Blir ytterligare ett Body Pump pass. Är sugen på att köra ett pass imorgon också. Men de får vi se hur de blir med den saken. Men nu är de dags för lunch!

Kram T





Citat


"Olyckshändelser är konstiga saker. Man råkar inte ut för dem, förrän man råkar in i dem."

Kram T


14 September


Sitter och kollar på Dr.Quinn och har precis ätit havregrynsgröt till middag. Mums! Body Pumpen gick väldigt bra. Har redan börjat öka på med vikter. De känns bra men de känns en del i musklerna och kroppen. Men som jag sagt en hel del gånger innan jag ÄLSKAR verkligen träningsvärk! Värken i min armbåge som jag berättade om i morse har gått ner en del men den har börjat svullna upp istället. Not Good. Hoppas att de inte är något allvarligt. Har verkligen ingen lust att stå över träning nu när jag kommit igång. Ska inte oror mig i onöden.
Nu ska jag fortsätta att kolla på Dr.Quinn och även kika lite på Idol.

Kram T



Regn = Höstväder




Då börjar min skolvecka. Vaknade utav att de blåste så in i norden och spöregn. Inge kul. Men jag ska inte vara ute så de gör inget. Kan vara rätt mysigt med regn. Fast de beror på när de är förstås. Men nu är i alla fall hösten här på riktigt. I alla fall i Varberg. Är även inne på min 5:e vecka här nere. Så på fredag är de bara 3 veckor kvar och 3 veckor tills man fyller 20. Som sagt så blir de skola snart och sen hem och byta kläder för att springa iväg på Body Pump. Får hoppas att min armbåge mår bättre då. Har lyckats gör någonting konstigt med den så den gör sjukt ont när jag böjer den. Men de är bara att bita ihop och köra mindre vikter. Vad gör man inte för att få träna??

Kram T



15 skäl till att börja träna!


Jag har sagt de förr och säger de igen. Börja Träna! Jag vet att de är sjukt svårt att resa sig ur soffan och ta sig till gymmet, träningen mm. Men du kommer må sjukt mycket bättre. Hälsan kommer också bli bättre. Jag LOVAR. Därför har jag skrivit några skäl till varför de är bra att börja träna!

- Bättre Humör
- Starkare Imunförsvar
- Längre Liv
- Minskar antalet förkylningar & cellernas åldringstakt
- Mindre värk & ökad ork
- Förbättrar Kropsshållningen
- God Sömn
- Minskad Stress
- Sträker hjärtar och gör de större
- Hjälper dig att minska i vikt
- Underlättar rök & Alkohoavväjning
- Bättre Självförtroende
- Förbättrar Sömnkvaliten
- Minskar risken för cancer, hjärtinfarkt & högt blodtryck
- Du får MER ENERGI

Så vad väntar du på BÖRJA TRÄNA!

Kram T





Tvätthög


Förstår inte vart all tvätt kommer ifrån. Jag bor liksom själv och tvätt högen bara växer och växer. Så mycket kläder använder jag faktiskt inte. Så de är ett mysterium på hur den kan växa så fort. Och jag tvättar minst två gånger i veckan och de är snudden på gränsen till full varje gaånge. Är liksom redan inne på dagens 3:e masiken. De är verkligen inte kul att tvätta. Men om man vill ha rena kläder så finns de ju inget annat val.

Just nu väntar jag på att masiken ska bli klar så jag kan ta en promenix till Mio med Linda. Blir ingen träning idag så de passar alldeles utmärkt med en promenad. Känner att jag måste vila kroppen till morgon dagens Body Pump. Zumban tog verkligen hårt på musklerna i går speciellt magmusklerna. Men de är bara härligt.
Tvätten kallar...

Kram T




DUNKDUNK


EXPLOSION! Allvarligt talat så känns de som att mitt huvud kommer explodera vilken sekund som helst. Har en sådan huvudvärk. Vet inte vart jag ska ta vägen. Allt snurrar. Kanske är de alla tankar som snurrar runt? Kanske är de för att jag inte drukit något kaffe? Fått för öite frisk luft? Ja listan kan bli lång. De värsta av allt är att jag inte har någon värktablett kvar. IT SUCKS! Så de ända sättet att får bort den är väl att gå och lägga mig i mörkret och hoppas på att den försvinner...

Kram T




CRAZY


Zumba! Zumba! Zumba!

Har aldrig sätt någon med så himla mycket energi. Instruktören var helt CRAZY! Så man tog i mer än va man orkade i slutet. Absolut ett utav dem bästa passen jag vart på. Så nästa söndag bär de av till salsa/samba-land igen. Stegen var lite kluriga i början men i slutet kom man in i de mer och mer. Så stegen/rörelserna sitter nog om 2-3 gånger. Rekomenderar alla pröva på Zumba!
Träningsvärk i magen i morgon? Svar JA.

Kram T




Done




Nu är de färdig fejjat för idag. Fast mitt rum inte är så stort så tar de ändå längre tid än vad man tror. Men de är kanske för att jag är väldigt noggran. Kanske lite för noggran ibland. Men rent är de nu i alla fall. Har även hunnit med en del tvätt. NU är de dags att slänga ihop en omelett. SÅ jag får i mig något innan de är dags för ZUMBA...

Kram T


Tråkiga söndag


Söndag, Tråkiga söndag...

Söndagar är nog den tråkigaste dagen på hela veckan. Bland annat för att de är min städdag och för att de inte händer ett skit rent ut sagt. Men just denna söndag hoppas jag inte blir fullt så tråkig för de står även Zumba på Schemat. Jag paratade ju om de tidigare i veckan.  För er som inte läste då så är de ett dans pass som är baserat samba/salsa moves. Så kl.17.00 ska jag iväg på Zumba. Ska bli sjukt kul. Så de blir nog inte en så tråkig söndag i längden...

Kram T




I'm Bored...


I'm bored. Really bored.

De är inge vidare roligt väder. Mulet och dant. Blåsigt också, som alltid! Funderarde på att att en promenad, men tror jag väntar med de ett tag för att se om de slutar blåsa något. Just nu lär man inte komma någonstans. Ska ägna lite tid åt körkortsteori nu och knkse läsa en och annan tidning. Kanske slinker ner en kopp kaffe också. är behov av en kofeinkick...

Kram T




Dagens middag


Åt en ny sak till middag idag som var super gott. Kesoplättar är ordet. Låter kanske lite mysko. Vilket jag tyckte de gjorde första gången. Men de vara verkligen super gott. Så här är receptet:

2 Portioner

2 ägg
1 liten burk keso (smaksatt eller naturell)
3msk dinkelmjöl
lite salt


Rör samman alla ingredienserna och stek som vanliga plättar, några minuter på varje sida. Servera med till exempel bär, fruktbitar, sylt, cremefraiche.
Du kan även riva ner äpple i smeten och du kan även ha i lite kanel. Man kan smak sätta dem precis hur man vill.
Idag gjorde jag vanlig med lite sallad till. Musmigt värre var de...

Kram T





Händelserikdag & Denna underbara Träningsvärk


Har vart en väldigt händelserikdag på många sätt. Vaknade med världens huvudvärk och hade ingen aptit alls. Så de var bara att peta i sig en Ipren och se glad ut och pipa iväg till plugget. Sen har de hänt en hel del som bara får mig att gå på nerverna. Vill inte gå in på de mer här men de är så jäkla frustrerande att vissa inte kan förstå hur man känner eller menar. De bara rinner av dem. Som att prtata med en vägg. De är precis som att dem inte bryr sig. Men nu ska vi inte gå in mer på de.

Tränningsvärken har kommit smygande under dagen väldigt sakta men säkert. Så nu har jag inprincip ont i hela kroppen. Men jag ÄLSAKR de. Då vet man att man lever. Att man har gjort något bra och rätt. Längtar redan till nästa gång. Då jag förhoppningsvis inte får lika ont.

Kram T


Rekomenderar


Armar och ben bara hänger efter mig eftet Body Pimpen. Helt sjukt hur mycket man tappar med att vara sjuk. Body Pump var verkligen min grej så de kommer jag defenetivit att göra igen. För er som inte vad vad Body Pump är. Så är de ett pass där man använder sig av skivstång och vikter och de är ett pass som passar alla garanterat. För man bestämmer ju självkalr själv hue mycket man vill lyfta. Så de rekomenderar jag er att pröva på! Nu blir de gröt till middag och sen får vi se... :)

Kram T

Body Pump


Wihoo, Ska snart springa iväg och träna Body Pump! Ska bli så sjukt skönt att röra på sig ordentligt. Ser verkligen fram emot de. 1 timmes hård träning de är grejer de. Men jag har aldrig gått på Body Pump innan. Så de blir en ny utmaning. Man måste ju pröva lite nya saker så man inte tröttnar på de gammla. Så nu ska jag vidga mina vyer inom träningsvärlden...

Kram T



Marknasundersökning


Sitter i plugget och har markansundersökning. Rätt intressant faktiskt. Helt sjukt vad mycket marknadsundersökningar man gör utan att man är medveten om de. Jag är i alla fall inte medveten om att jag gör dem. Vi fick i uppgigt att gör en Marknadsundersökning. Då vart de problem. vad ska man göra om. De vart reklam för min grupp. Vilket är ett väldigt viktigt del när man ska starta företag mm. Om ni har några minuter lediga så svara gärna på undersökningen. Klicka på länken nedan så kommer du till den.

 
http://www.itslearning.com/test/r.aspx?XS=rsgorsttmmt+

Kram T


9 September

 

"Mycket få människor lever idag. De flesta gör förberedelser för att leva imorgon."

Kram T


...


Nu får de var nog för idag. har suttit och läst några Examensarbeten från tidigare år. Så att jag ska veta hur jag ska lägga upp mitt teoretiska arbete. Vet inte om de gett mig något vidare. Men antagligen mer än om jag inte hade läst de. Nu går ögonen i kors och de är ger tecken för enbart en sak, SOVA!

Sweet Dreams, T



WalkaWalk


Vad skulle jag ta mig till om jag inte hade mina ben? Skulle antaglien bli sjukt deprimerad. För hur skulle jag då kunna gå långa friska promenader som jag älskar. Jag mår verkligen bra när jag får ut och röra på benen. Liksom springa av mig alla energi efter en lång dag i skolbänken eller lång dag på jobbet eller varför inte lång promenad i skogen med svampplockning? Att promenera ger mig så mycket. Motion. Rensar tankarna. Socialt. Frisk luft. Gratis. Rundsmörjning av muskler. Vår kropp är anpassad för ett liv i rörelse. Så varför inte börja promenera? De ända jag behöver är musik i öronen och sen är de bara sätta i gång.

Visste du att: Promenera är världens mest underskattade träningsform. Det är även de effektivaste sättet att förbränna fett och kan även hjälpa till att sänka blodtrycket. Promenader är väldigt skonsamma och ger inte upphov till skador som andra aktiviteter kan göra.

Kram T




Inslag av sommar


  
Begravningskrans med bladstomme av silverek. Vart dock inte så nöjd med dekoratioen.
 Men den duger...




Kram T


8 September


Ny dag med nya tag! Snart dags att kila till skolbänken igen. Står Examnensarbete på schemant. Eller vi ska
ha intoduktion. Vet redan vad jag ska göra som mitt examensarbete. Men inte hur jag ska lägga upp de så de hoppas jag på att kunna få lite mer klart hur jag ska göra. Efter skolabänken blir de powerwalk...

Kram T


TRÄNATRÄNA


Yes, nu hr jag äntligen bokat mitt första träningspass på Atletica. Längtar verkligen efter att få svettas och anstränga mig riktigt ordentligt. Bokade in mig på ett nytt pass nu på söndag som heter. Zumba! Ni kanske har hört talas om de? De går nämligen som reklam på Tv-shop. Var lite tveksam ibörjan men nu ser jag verkligen fram emot att prova på passet. Men för er som inte vet vad Zumba är. De är ett danspass baserat på salsa/samba moves. Om man älskar att dansa så är de här tydligen ett jätte bra pass. Vistt låter de kul? De tycker jag i alla fall. Kommer med en utvärdering på söndag...

Kram T


Livet Leker


Ett gott skratt förlänger livet, Livet leker! Var länge sen som jag mådde så här bra. Förkylningen är äntligen borta och jag kan träna normalt igen. Hösten är påväg att slå till ordentligt och träden håller på att bli färglada. Underbart med långa höstpromenader. Längtar verkligen tills hösten slår till ordentligt. Idag var nog den första dagen som jag tyckte de var riktigt kallt ute så hösten är inte långt borta. Nu ska jag brygga mig en varm kopp kaffe och sätta mig och läsa de nya höst nummret av lantliv. Låta inspirationen flöda och tankarna rulla iväg långt bort...

Kram T

Lantliv


Slow motion

 
Sitter och äter havregrynsgröt i slow motion. Är sjukt trött. Har enabart fått tre timmar sömn i natt. Förstår inte varför jag inte kan koppla av pch sova. Så förtillfället skulle en bra dos med kaffe sitta fint och allting går i slow motionk. Hann inte ens ut och gå eller jag valde att inte ut och gå pga att jag skulle få sova en timme till. Men de blir en powerwalk när jag kommer istället. De blir lika bra de! Men nu måste jag äta klart innan de är dags att kila.

Kram T


Happy Birthday, TO U




STOR BAMSE KRAM T


Träningsvecka





Kram T



Shopping




Har precis ätit en super god kyckling wok med kyckling, sockerärtor och masssa andra goda grönsaker. Var riktigt mumsigt! I övrigt så har dagen vart väldigt bra. Tog en sväng ner på stan med Linda och de vart lite shopping och de blev även en fika på Mignon. Super Trevligt! Förösker hitta ett par snygga Boots/kängor. Men när man väl letar efter något så hittar man ju självklart inget. Så sökandet fortsätter! Men istället vart de ett par jeans, en skjorta, ett skärp och ett nagellack. Är riktigt nöjd med mina inköp fast de inte vart några Boots/kängor. Men man kan inte få allt. Ska snart sätta igång med strykningen och sen ta mig en kopp kaffe och lägga mig hyffsat tidigt för ska upp tidigt och ta en powerwalk i morgon bitti innan plugget.

Kram T


Kanel? Ja, Tack


God Morgon!
Har precis ätit klart min frukost. Blev fiberhavregryns gröt med linfrön, solroskärnor och mängder med kanel. Älksar verkligen kanel! Kan lätt använda en hlav burk om dagen. Vissa brukar tycka att jag är knäpp som kan äta så mycket kanel, men de är ju sjukt gott och dem beöver ju inte äta de! Haahaha...


Visste ni att kanel är en dunderkrydda för kroppen? Den ser nämligen till att blodsockret ligger på en jämn nivå, den förbygger hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller en rad olika antioxidanter. De är alltså häslosamt att bli på kanelen ibland, eller ofta!

Kram T




End


Nu börjar denna dag lida mot sitt slut och jag ska ta och krama kudden. Blir ingen skola i morgon för de står eget arbete på schemat. Och jag har inget som behövs göras, så de bir en ledig dag med plugg av körkortsteori och en powerwalk. Ska nog även klämma in lite strykning... Finns en hel del att göra alltså. Men nu dags för kudden...

Night Night

Kram T


Träning - Peppning




NI som känner mig vet att jag är ett träningsfreak och blir sjukt rastlös om jag inte får röra på mig. Min kropp fungerar helt enkelt inte o jag får röra på mig. Magen slutar fungera, blir på dåligt humör, känner mig stressad, svårt att konsentrera mig mm. Ja jag bli helt enkelt sjuk i huvudet om jag inte får röra på mig. Så nu när jag inte har tränat på ca 3 veckor för att jag har vart sjuk och dessutom gått på penselin så kanske ni kan tänka er vad som rullar runt i huvudet på mig, TRÄNATRÄNATRÄNA... Så sjukt frustrarande. Men idag så två dagar efter min avslutade penselinkur så fick jag äntligen ut och röra på mig. De var så JÄKLA skönt rent ut sagt! Så nu är jag äntligen på G igen. Ska promenera några dagar framöver innan jag drar igång med gym och pass och eventullt löpning. Så nu är jag äntligen på G! Wihoo

Jag vet att de finns en hel del människor som har sjukt svårt att ta tag i att börja träna. Och tycker att de är sjukt tråkigt att träna. Men de gäller att inte ta i för mycket i början och hitta sitt sätt att träna på. Men de fel många gör är att de börjar träna och säger till säg själv att nu ska jag träna 5 gånger i veckan direkt och då hinner man tröttna efter 2 veckor. Och man klara de defenitivt inte om man tränar något som man inte tycker är kul. Så mitt tips till er att hitta din träningsformj, ag menar att man kanske inte alls gillar att springa eller gå på gym. Men försök då att ta en promenad istället eller en cykeltur. För att det ska bli enklare att röra på sig kan man försöka få med sig en kompis eller varför inte ett syskon så kan man peppa varandra. De finns en mängder med tränings sätt och de finns alltid något som passar alla. Och de blir 100 gånger roligare om man tränar med någon och något som man tycker är roligt.  

Alltså mitt tips till er:
» Försök att hitta någon att träna med
» Kom överens om vad ni ska träna - springa, cykla, gymma, powerwalka eller gå på pass. 
» Sätt upp ett mål - Hur många gånger ska vi försöka att röra på oss varje vecka? Ex. 2 för att inte tröttna.
» Komma i håg att kroppen måste vila, Helst varannan dag!
» Sätt igång! Du kommer bli 100 gånger piggare och må bättre!

Det är viktigt att inte bli besviken eller arg på sig själv om man inte lyckas att springa till exempel om du hade som mål att träna två gånger på en veckan men tränade bara en. DU är ju en bra bit på vägen då - nästa vecka klarar du ditt mål. Det är också viktigt att inte sätt för höga mål så att det blir svårt att klara av dem.



Kram T


Ny månad


Nu är vi inne i September månad, IGEN. Vilket är början på hösten för mig. Känns lite tråkigt för jag älskar sommaren. Men hösten är inte så tokig den heller. Bland de bästa som finns är långa promenade när man känner hur kylan möter sina varma kinder så dem blir så där rosig om kinderna. Sen när man kommer in och känner sig så pigg coh frisk och njuter av en kopp kaffe. Men jag kan fortfarande inte sluta tänka på hur tiden kan gå så fort. Är liksom ett år sedan som jag flytade ner till Varberg och började utbildningen. Men de sköna är att jag snart är klar med den.